voetbalzone

Bolton Wanderers wint en ziet concurrenten stuk voor stuk falen

Matthijs van Laar27 feb 2010, 17:01
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2010, 17:01
Advertentie

Bolton Wanderers mag zich de grote winnaar van ‘zaterdag-degradatiedag’ noemen. De nummer achttien van de Premier League won zelf met 1-0 van concurrent Wolverhampton Wanderers, terwijl zowel Wigan Athletic als Burnley onderuit gingen. Portsmouth won wel, maar heeft vanwege de zware straf vanwege het faillissement nauwelijks nog kans om de aansluiting met de rest van de staartploegen te hervinden.

/

Bolton Wanderers – Wolves 1-0
Bolton Wanderers deed meer dan uitstekende zaken zaterdagmiddag en daarvoor hoefde het niet eens bijzonder diep te gaan. Op slag van rust viel namelijk de eerste en ook enige treffer van de wedstrijd. De Zuid-Koreaan Chung-Yong Lee leverde een uiterste krachtsinspanning om de bal binnen te houden en zette vervolgens ferm door. Het enige wat Zat Knight vervolgens nog hoefde te doen was de bal van dichtbij binnen te schuiven. De bezoekers, die op voorhand één punt meer hadden, wisten die marge na rust niet meer weg te poetsen en zakken verder weg.

Birmingham City – Wigan Athletic 1-0
Birmingham City, dat degradatie niet meer hoeft te vrezen en ook Europees voetbal uit het hoofd lijkt te moeten zetten, deelde Wigan een gevoelige tik uit. Dat had met 1-0 won was vooral te danken aan Mario Melchiot, die vannacht waarschijnlijk lastig de slaap zal kunnen vatten. De rechtsback veroorzaakte op slag van rust een strafschop die vervolgens feilloos werd binnengeschoten door James McFadden. Na de pauze werd er niet meer gescoord, waardoor Melchiot schlemiel van de middag.

/

Burnley – Portsmouth 1-2
Portsmouth leverde een bijzonder knappe prestaties bij Burnley, al zal het de club niet veel meer helpen in de strijd tegen degradatie. Een dag nadat Pompey officieel failliet werd verklaard (gevolg: negen strafpunten) won de ploeg van Avram Grant bij de mededegradatiekandidaat dankzij treffers van Frédéric Piquionne en Hassan Yebda. Eerstgenoemde zette zijn ploeg na een klein half uur op voorsprong, waarna Martin Paterson er met een knappe goal 1-1 van maakte. Twaalf minuten voor tijd schoot Yebda vanaf de stip de winnende binnen. Hij gaf daarmee het goede voorbeeld aan ploeggenoot Jamie O’Hara, die voor de rust een strafschop had gemist. Portsmouth, waar Ricardo Rocha in de slotfase nog twee gele kaarten kreeg, komt op tien punten en heeft nog altijd een achterstand van dertien punten op Burnley.

Bezig met laden …