voetbalzone

Bom barst in Belgisch kamp: Courtois hekelt ‘afspraak’ en komt niet opdagen

Tom Rofekamp19 jun 2023, 09:50
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 09:50
Advertentie

Thibaut Courtois is dinsdag niet van de partij bij het EK-kwalificatieduel tussen België en Estland. De 31-jarige doelman kwam niet opdagen tijdens de voorbereiding op het treffen, vermoedelijk vanwege onvrede over de eerste wedstrijd van deze interlandperiode. Toen mocht Romelu Lukaku namelijk de aanvoerdersband dragen bij afwezigheid van eerste captain Kevin De Bruyne. Courtois had de band juist willen hebben.

Courtois werd zaterdag tegen Oostenrijk (1-1) nog gehuldigd voor zijn 100ste interland, een mijlpaal die hij graag beloond had zien worden met de aanvoerdersband. Die prijkte echter om de arm van 107-voudig international Lukaku. Volgens Het Nieuwsblad is dat de reden waarom Courtois zich zondag niet in het hotel meldde voor de voorbereiding op het volgende duel met Estland. Hij zou echter ook een lichte knieblessure hebben.

Daarom staan er grote vraagtekens rondom Courtois' afwezigheid. De verwachting is dat Domenico Tedesco de situatie maandag opheldert op de persconferentie. Vreemd genoeg gaf hij zaterdag nog aan dat Lukaku's band tegen Oostenrijk 'gewoon' was afgesproken. "Tegen Oostenrijk was het Lukaku, tegen Estland krijgt Thibaut de eer", zo luidden de niet mis te verstane woorden van de Belgische bondscoach.

Matz Sels vervangt Courtois maandag in Tallinn. De doelman van RC Strasbourg staat voor zijn derde interland voor de Rode Duivels. Hij hoopt zijn ploeg daarin naar de tweede overwinning van de EK-kwalificatie te helpen, waarmee België op zeven punten uit drie duels zou komen. Oostenrijk gaat momenteel met precies dezelfde cijfers aan kop in Groep F. De selectie van Ralf Rangnick komt maandag zelf in actie tegen Zweden, en heeft dus al één wedstrijd meer gespeeld dan de Belgen.

Bezig met laden …