voetbalzone

Bommen op huis moeder Fulham-verdediger wegens religieuze redenen

Bart Kruyt20 sep 2010, 21:19
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2010, 21:19
Advertentie

Het huis van de moeder van Fulham-speler Chris Baird in Rasharkin, Noord-Ierland, is maandag bekogeld met benzinebommen. De moeder en een aantal familieleden van Baird zijn ongedeerd gebleven toen een projectiel explodeerde voor een raam van het huis. De politie vermoedt dat de katholieke achtergrond van de familie Baird de aanleiding zou zijn voor de aanslag, meldt persbureau Reuters. De 28-jarige Baird speelt sinds 2007 bij Fulham en is international van Noord-Ierland.

Het geweld tussen protestanten en katholieken in Noord-Ierland laait de laatste tijd steeds vaker op, na een relatief rustige periode na een vredesakkoord in 1998. Conflicten tussen beide religieuze groepen hebben de laatste dertig jaar geresulteerd in ongeveer 3600 slachtoffers. De familie van Baird is volgens een woordvoerder echter nooit betrokken geweest bij politieke of religieuze aangelegenheden.

Bij de aanslag raakte niemand gewond: wel is de familie geschrokken en boos over het plotselinge geweld. Baird startte zijn professionele carrière in 2002 bij Southampton en na huurperiodes bij Walsall en Watford belandde hij in 2007 bij Fulham, waar hij inmiddels 61 Premier League-duels heeft afgewerkt. Voor de nationale ploeg van Noord-Ierland heeft Baird 43 duels achter de rug.

Bezig met laden …