voetbalzone

Bond Ecuador degradeert bondscoach en zoekt vervanger

Matthijs van Laar29 okt 2009, 11:51
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2009, 11:51
Advertentie

De voetbalbond van Ecuador (FEF) gaat op zoek naar een nieuwe coach voor het de nationale ploeg. De FEF heeft Sixto Vizuete, die het land leidde gedurende de WK-kwalificatiecampagne, aangesteld als coach van het elftal voor spelers onder de 21 jaar en hoopt zo snel mogelijk een vervanger te kunnen presenteren.

Ecuador eindigde als zesde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep en komt daarmee niet in aanmerking voor en rechtstreeks WK-ticket of een plekje in de play-offs. Daarop werd besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdverantwoordelijke. De Argentijn Edgardo Bauze is de belangrijkste gegadigde. De oefenmeester was coach van de Ecuadoriaanse topclub LDU Quito, waarmee hij in 2008 de Copa Libertadores veroverde.

“Ik heb voorgesteld om Vizuete in dienst te houden bij de bond”, vertelt voorzitter Luis Chiriboga in de landelijke media. “Het bestuur is het daar mee eens. Ik denk dat we de kennis en de capaciteiten van Sixto nog hard nodig hebben, maar voor het eerste elftal gaan we op zoek naar iets anders.” Totdat de FEF een vervanger heeft gevonden, blijft Vizuete verantwoordelijk voor de prestaties van de nationale ploeg.

Bezig met laden …