voetbalzone

Bondscoach Algerije vindt straf voor Egypte niet zwaar genoeg

Peter Nusselder19 mei 2010, 22:49
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2010, 22:49
Advertentie

Rabah Saadane, de bondscoach van Algerije, is niet content met de straf die Egypte opgelegd heeft gekregen van wereldvoetbalbond FIFA. In november werd de Algerijnse spelersbus in Cairo aangevallen voor het WK-kwalificatieduel met Egypte, maar de straf die hiervoor gegeven is zint Saadane niet. “Het is zeker niet bevredigend”, aldus de bondscoach tegenover Reuters.

Egypte moet een boete van meer dan 88.000 euro betalen en dient twee kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2014 op een afstand van minstens honderd kilometer van Cairo te spelen. Dat vindt Saadane niet afdoende. “We moeten dit besluit respecteren omdat het genomen is door de FIFA”, legde de oefenmeester zich met tegenzin bij het besluit neer.

“Maar ik ben er niet zeker van dat het weerspiegelt wat wij hebben moeten doormaken, en wat bijvoorbeeld de schade aan onze bus was”, geeft Saadane aan. “Het is zeker niet bevredigend, maar aangezien we bezig zijn ons voor te bereiden op het WK, laten we het maar zitten. Het maakt nu niet uit.” Drie spelers en een begeleider raakten tijdens de aanval gewond.

Bezig met laden …