voetbalzone

Bondscoach Australië moet vertrekken na twaalf tegengoals in twee duels

Bart Kruyt12 okt 2013, 08:30
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2013, 08:30
Advertentie

De Australische voetbalbond gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach. De FFA heeft besloten om de samenwerking met Holger Osieck per direct stop te zetten, nadat er vrijdag in een oefeninterland met 6-0 werd verloren van Frankrijk. Vorige maand won Brazilië al met diezelfde cijfers van Australië en twaalf tegengoals in twee duels is Osieck nu fataal geworden.

/

De Duitser, die in het verleden nog assistent-bondscoach was bij die Mannschaft, stond sinds 2010 aan het roer bij Australië. Onder zijn leiding plaatste het land zich voor het WK, maar the Socceroos zetten zichzelf dus voor schut in de twee meest recente interlands. Dinsdag oefent Australië in Londen tegen Canada en Aurelio Vidmar zal dan als interim-coach op de bank zitten.

"Deze beslissing is genomen met het oog op de lange termijn en de voorbereiding op het WK en de Azië Cup", zei Frank Lowy, voorzitter van de Australische bond. "We willen een team hebben dat een goede indruk kan maken op WK en vervolgens in staat moet zijn om de Azië Cup in 2015 op eigen grond te winnen. We zijn tot de conclusie gekomen dat Holger niet de juiste man was voor ons."

Bezig met laden …