voetbalzone

‘Bondscoach België heeft keuze genoeg om twee elftallen op te stellen’

Daniel Cabot Kerkdijk15 aug 2013, 18:50
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2013, 18:50
Advertentie
/

België beschikt misschien wel over zijn beste voetbalgeneratie ooit. De Rode Duivels gaan fier aan kop in WK-kwalificatiegroep A en zijn op weg om zich voor het eerst sinds 2002 te kwalificeren voor een eindronde. Ook oud-international Jan Ceulemans is onder de indruk van de huidige selectie van Marc Wilmots.

De concurrentie is moordend bij de Belgen en dus ook in de punt van de aanval. In de oefenwedstrijd tegen Frankrijk, die woensdagavond in een 0-0 gelijkspel eindigde, koos Wilmots voor Romelu Lukaku als enige spits. Jelle Vossen, Kevin Mirallas, Ilombe Mboyo en Christian Benteke heeft de oefenmeester nog achter de hand. Laatstgenoemde startte in juni in het kwalificatieduel met Servië (2-1 winst). “Ik denk dat ze in staat zijn om in bepaalde wedstrijden samen te spelen”, zegt Ceulemans tegen Voetbalkrant.

“Ik begrijp ook dat de bondscoach vasthoudt aan zijn systeem. Hij boekt resultaten op die manier”, vervolgt Caje, die uitkwam voor onder meer Club Brugge. “Maar ik zou Vossen ook niet afschrijven en Mboyo blijft ook een mogelijkheid. Wilmots heeft uiteindelijk keuze genoeg om twee elftallen op te stellen.” België hervat op 6 september in Schotland de kwalificatiecyclus. Hierna treft men Kroatië en Wales.

Bezig met laden …