voetbalzone

Bondscoach Brazilië ‘zoekt geen aardige jongens’: ‘Dochter is al getrouwd’

Peter Nusselder12 sep 2012, 09:28
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2012, 09:28
Advertentie

Bij zijn club Fluminense laat Fred vrijwel wekelijks zien dat hij in vorm is, maar in de nationale ploeg van Brazilië krijgt de spits voorlopig geen herkansing van bondscoach Mano Menezes. Met tien doelpunten in veertien wedstrijden is Fred gedeeld topscorer van de Braziliaanse competitie.

/

Toch doet Menezes geen beroep op de voormalig Olympique Lyon-aanvaller, ondanks het feit dat Fred onlangs zijn onvrede hierover uitte. Dat is voor de keuzeheer overigens geen reden om de spits te negeren. “Ik sluit niemand uit omdat hij een eigen mening heeft”, liet Menezes weten tijdens een persconferentie. “Ik houd juist van mensen die dat hebben.”

De bondscoach blijkt een ander motief te hebben om Fred niet op te roepen voor de Seleçao. “Ik ben niet op zoek naar aardige jongens, want mijn dochter is al getrouwd”, vertelde Menezes met een knipoog, voordat hij serieuzer op de vragen inging: “Luís Fabiano geeft me de mogelijkheid om te variëren. Leandro Damiao is een type als Fred en die zit er al bij. Ik wil er dus een andere aanvaller bij.” Op 19 september neemt Brazilië het op tegen Argentinië.

Bezig met laden …