voetbalzone

Bondscoach Bulgarije waarschuwt arbiter Kassai voor ‘heethoofd’ Rooney

Erik van Dam02 sep 2010, 21:28
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2010, 21:28
Advertentie

Stanimir Stoilov heeft Victor Kassai, de scheidsrechter die vrijdag de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Engeland en Bulgarije moet leiden, opgeroepen de Bulgaarse spelers te beschermen. De keuzeheer van de Oost-Europeanen vreest dat Wayne Rooney’s temperament opspeelt, omdat hij al enkele interlands op rij niet meer aan scoren is toegekomen.

/

“Rooney heeft geweldige skills”, zegt de Bulgaarse bondscoach. “Ik moet mijn spelers instrueren hoe ze hem op het veld af kunnen stoppen, niet hoe ze hem kunnen provoceren. Dat is niet de stijl van ons Bulgaren, die zijn hier naartoe gekomen om eerlijk te spelen. Maar als Rooney nerveus wordt door een tekort aan goals, moet hij gestraft worden bij teveel agressiviteit.”

Stoilov denkt dat Engeland niet zo’n probleem zal hebben om de wedstrijd op gang te krijgen, ook al staat de druk er behoorlijk op na het WK-debacle in Zuid-Afrika. “De spelers moeten er mee om leren gaan, maar ik denk dat het ze niet teveel wordt. Ze zijn toch gewend om met druk om te gaan.” De coach erkende wel dat de wedstrijd van de Engelsen tegen Duitsland arbitrair beïnvloed werd, toen de arbiter van dienst de geldige goal van Frank Lampard afkeurde.

Bezig met laden …