voetbalzone

Bondscoach Costa Rica: 'Vechtpartij in slotfase neigt naar vals spel'

Daniel Cabot Kerkdijk19 nov 2009, 07:17
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 07:17
Advertentie

De doorslaggevende wedstrijd in de WK-kwalificatiecyclus tussen Uruguay en Costa Rica leek woensdag vlak voor tijd uit de hand te lopen. De dienstdoende arbiter legde tien minuten voor tijd het duel in Montevideo (1-1) stil vanwege ongeregeldheden langs de zijlijn. Buiten het veld was een opstootje ontstaan tussen de bankzitters van Costa Rica en enkele televisiemensen.

De politie moest tussen beide partijen komen, waarna het duel na enkele minuten alsnog kon worden uitgespeeld. Rene Simoes, bondscoach van Costa Rica, was na afloop ontsteld over de vechtpartij. "Ik heb echt geen idee hoe mensen van de pers bij een vechtpartij betrokken kunnen raken", liet de keuzeheer na afloop optekenen. "Dat incident brak ons ritme in de wedstrijd."

De noodzakelijke onderbreking in de wedstrijd kostte volgens Simoes de Midden-Amerikanen wellicht het felbegeerde WK-ticket. "Op dat moment speelden wij ons beste spel. Wij hadden geen baat bij een een vechtpartij, Uruguay wel. Dat neigt naar vals spel." Vlak voor de incidenten had Walter Centeno de 1-0 van Sebastián Abreu ongedaan gemaakt. De 0-1 in het heenduel gaf echter de doorslag.

Bezig met laden …