voetbalzone

Bondscoach die Bulgarije naar EK loodst is twee miljoen euro rijker

Peter Nusselder09 sep 2010, 13:57
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2010, 13:57
Advertentie

Bulgarije moet, na het opstappen van Stanimir Stoilov, op zoek naar een nieuwe bondscoach. De Bulgaarse voetbalbond hoopt een toptrainer in huis te halen als opvolger en is bereid daarvoor diep in de buidel te tasten: als de nieuwe keuzeheer zich met de Bulgaren weet te plaatsen voor het EK in 2012, kan hij een bonus van twee miljoen euro tegemoet zien, meldden Bulgaarse media donderdag.

Stoilov hield het dinsdag voor gezien als bondscoach van Bulgarije, nadat zijn ploeg voor eigen publiek met 1-0 verloor van Montenegro. De resultaten waren toch al niet om over naar huis te schrijven, want de vrijdag ervoor ging de wedstrijd tegen Engeland al kansloos verloren (4-0). Door de twee nederlagen staan de Bulgaren laatste in groep G van de EK-kwalificatie.

Met de premie voor het bereiken van het toernooi in Polen en Oekraïne hoopt de voetbalbond dat een gelouterde oefenmeester de taak op zich wil nemen. Vooralsnog worden de Turkse trainer Fatih Terim en voormalig Bulgaars international Ilian Iliev genoemd als mogelijke opvolgers van Stoilov.

Bezig met laden …