voetbalzone

Bondscoach Ghana wil Inter-spits Balotelli meenemen naar WK

Matthijs van Laar02 dec 2009, 13:55
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2009, 13:55
Advertentie

Voor de nationale ploeg van Italië komt hij voorlopig niet in aanmerking, maar de kans is aanwezig dat Mario Balotelli aankomende zomer toch op het WK in Zuid-Afrika zijn kunsten vertoont. De bondscoach van Ghana, Milovan Rajevac, zegt in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport dat hij de jongeling over wil halen om voor het geboorteland van zijn ouders te kiezen.

/

Balotelli werd negentien jaar geleden in Italië geboren als zoon van twee Ghanese immigranten. De 1.89 meter lange spits groeide dan ook op in het Zuid-Europese land, waar zijn grote voetbaltalent al snel werd onderkend. Basisspeler bij zijn club Internazionale is hij echter nog niet, en de Italiaanse bondscoach Marcello Lippi weigert vooralsnog dan ook om de speler uit te proberen in de nationale ploeg.

In Ghana onderkent men het aanstormende talent wel, en als het aan Rajevac ligt gaat hij mee richting Zuid-Afrika. “Ik ben tevreden met de spitsen die we hebben. Maar Balotelli's capaciteiten zijn uitzonderlijk”, citeerde de krant de keuzeheer van The Black Stars. De afgelopen weken was Balotelli onderwerp van gesprek in Italië, omdat hij het middelpunt vormde van een rel tussen Internazionale en Juventus. Vorig seizoen was hij namelijk het onderwerp van racistische spreekkoren van de fans van Juve. Komend weekend staat de nieuwe editie van die confrontatie op het programma.

Bezig met laden …