voetbalzone

Bondscoach Ghana zoekt ervaring en komt uit bij dissident Muntari

Daniel Cabot Kerkdijk03 feb 2010, 22:30
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2010, 22:30
Advertentie

Sulley Muntari hoeft niet te vrezen dat hij komende zomer niet aan het WK in Zuid-Afrika zal deelnemen. Milovan Rajevac, bondscoach van Ghana, heeft woensdag in een officiële verklaring laten weten dat de middenvelder van Internazionale wel degelijk deel uitmaakt van zijn plannen voor het naderende eindtoernooi. Muntari zat in januari niet bij de selectie voor de recente Afrika Cup.

Debet aan zijn afwezigheid in Milaan was het feit dat de keuzeheer tijdens een bezoek aan Milaan geen contact kon krijgen met de middenvelder. "Ik wilde in Milaan graag met Muntari praten, en ook met Mario Balotelli. Ze spelen immers in hetzelfde team. Ik was twee dagen daar, en op geen enkele manier kreeg ik contact met Muntari. Hij wist dat ik in Milaan was, maar al die tijd liet hij niks van zich horen."

"Daarom was ik van mening dat hij in Angola niet hoefde te spelen", vervolgde Rajevac. "Ik wilde alleen spelers die werkelijk aan de Afrika Cup wilden deelnemen. Na de bekendmaking van de selecte heeft Sulley zich geëxcuseerd. Voor het WK wil ik ervaren spelers, en uiteraard komt hij daarvoor in aanmerking. En dat geldt ook voor John Mensah, John Paintsil en Michael Essien."

Bezig met laden …