voetbalzone

Bondscoach Honduras vreest dat sterspeler Suazo WK moet missen

Bart Kruyt22 apr 2010, 08:11
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2010, 08:11
Advertentie

David Suazo dreigt het WK in Zuid-Afrika te moeten missen. De aanvaller van Genoa en Honduras raakte begin april geblesseerd aan zijn dijbeen en leek slechts een maand te moeten toekijken, maar Reinaldo Rueda kan niet uitsluiten dat zijn spits over acht weken thuis zit. “Als ik mijn selectie nu moest maken, zat hij er niet bij”, zei de bondscoach.

/

Suazo is de absolute sterspeler van Honduras en raakte begin april al na elf minuten spelen geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Livorno. De ernst van de kwetsuur leek wel mee te vallen, maar Rueda maakt zich nu toch zorgen. “Hij is zeer gemotiveerd om op tijd terug te keren, maar we moeten het afwachten”, zei Rueda.

Mocht Suazo het toernooi niet halen, dan heeft de bondscoach al in gedachten wie hij als vervanger wil meenemen. “Uiteraard. Je moet altijd rekening houden met blessures of andere vervelende dingen en dus heb ik een schaduwlijst”, zei Rueda. “Het is niet zo dat ik 23 spelers op een lijst heb staan, ik heb er meer. Maar momenteel hoop ik nog op David.”

Bezig met laden …