voetbalzone

Bondscoach Jong Italië verlangt meer van trefzekere Macheda

Matthijs van Laar17 nov 2010, 17:17
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 17:17
Advertentie

Federico Macheda lijkt te kunnen rekenen op meer speeltijd onder Jong Italië-bondscoach Ciro Ferrara, al moet de speler van Manchester United niet denken dat hij zich geen zorgen meer hoeft te maken. Onlangs gaf Macheda nog te kennen blij te zijn dat Ferrara in de plaats is gekomen van Pierluigi Casiraghi, maar ook diens opvolger verlangt het nodige van het toptalent.

“Macheda moet zich op een paar vlakken nog wel verbeteren”, zei Ferrara nadat hij zijn ploeg met 2-1 had zien winnen van Jong Turkije. De in Engeland actieve spits nam beide treffers van zijn land voor zijn rekening. “Hij moet het team vaker te hulp schieten, maar vanwege zijn twee doelpunten verdient hij natuurlijk de complimenten.”

Collega-aanvaller Marco Romizi, die normaliter zijn kunsten vertoont bij Reggiana uit de Serie B, kon Ferrara ook bekoren. “Ik houd er niet van om er speler uit te pikken, maar Romizi deed het uitstekend. Hij speelt een klasse lager, maar dat is een divisie met veel goede jonge spelers. Hij speelde uitstekend.”

Bezig met laden …