voetbalzone

Bondscoach Kazachstan heeft stunt nodig voor nieuw contract

Bart Kruyt07 okt 2010, 09:05
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2010, 09:05
Advertentie

Het Belgische nationale elftal kan zich geen misstap meer veroorloven in de EK-kwalificatiecyclus. De ploeg van Georges Leekens verloor al van Duitsland en Turkije en gaat vrijdag op bezoek bij Kazachstan, waar dus gewonnen moet worden. Het gastland zal met een punt tevreden zijn: “Natuurlijk. België is veel sterker dan twee jaar geleden.”

Het zijn de woorden van Bernd Stock, de 47-jarige bondscoach van Kazachstan. “Hier is de tijd stil blijven staan”, zegt de Duitser in Het Nieuwsblad. “Maar het ongeduld is onwaarschijnlijk. We wonnen tegen Oman, de nummer tachtig van de wereldranglijst, met 3-1. Dan zeiden ze meteen dat we meer hadden moeten scoren. Nu moeten we tegen België winnen. Dat is waanzin.”

Voor Stock hangt er veel van de aankomende wedstrijd af. “Mijn contract wordt alleen verlengd als ik uit de wedstrijden tegen Turkije, Oostenrijk, België en Duitsland drie punten haal”, legt de coach uit. We staan met nul op zes, dus moet het tegen België of Duitsland gebeuren. En dan weet je wel tegen wie ze het verwachten.”

Bezig met laden …