voetbalzone

Bondscoach Kroatië haalt uit: ‘Dit zijn geen fans, maar terroristen!’

Gijs Freriks17 jun 2016, 20:45
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2016, 20:45
Advertentie

Het leek zo’n mooie avond voor Kroatië te worden, maar het team van Ante Cacic gaf een 0-2 voorsprong uit handen tegen Tsjechië (2-2) en daarnaast lieten de fans van Vatreni zich van hun slechtste kant zien. Ze gooiden vuurwerk op het veld en er werd op de tribunes behoorlijk gevochten.

/

Kroatische media melden dat een deel van Torcida - de harde kern van Hajduk Split - uit protest tegen corruptie bij de nationale voetbalbond al voor het duel met Tsjechië het plan had opgevat om voor wanorde te zorgen in het Stade Geoffroy-Guichard. Voetbalminnend Kroatië maakt zich al langer boos over onder anderen Zdravko Mamic, de de facto voorzitter van Dinamo Zagreb die vrijwel het gehele Kroatische voetbal in zijn greep houdt en wordt verdacht van belastingontduiking en omkoping.

Ivan Rakitic sprak na afloop van ‘een schande’: “Ik kan er op dit moment geen andere woorden voor bedenken. Dit is ook geen incident, we hebben te kampen met grote problemen. We moesten de laatste twee kwalificatiewedstrijden ook al zonder toeschouwers afwerken. We zullen zien wat er nu gebeurt. Misschien mogen we verder of misschien moeten we wel naar huis. We moeten afwachten wat de UEFA doet. Er zal ook een hoop papierwerk bij komen kijken, maar ik hoop dat we mogen blijven voetballen.”

Coach Cacic had ook geen goed woord over voor het gedrag van de fans: “Dit zijn geen fans, maar terroristen. Dit is een terroristische daad. Deze mensen zitten nu waarschijnlijk te genieten, maar wij schamen ons. Het is al eerder gebeurd, dit is niet nieuw. Ik ben trots op mijn spelers, want we hebben geprobeerd om te winnen en mijn spelers zullen blijven vechten. What doesn't kill you makes you stronger. Hoe het met Luka Modric is? Hij is vooral moe. Ik denk dat hij er straks weer bij kan zijn.”

Bezig met laden …