voetbalzone

Bondscoach Kroatië hoeft 'onbehoorlijke' Pranjic niet meer te zien

Matthijs van Laar12 aug 2011, 13:42
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2011, 13:42
Advertentie

Danijel Pranjic hoeft zich voorlopig niet meer te vertonen bij de Kroatische bondscoach Slaven Bilic. De voormalig speler van sc Heerenveen maakte het afgelopen woensdag na de oefeninterland met Noord-Ierland zo bont, dat de keuzeheer de speler de wacht heeft aangezegd. Volgens Vecernji List is Pranjic voor onbepaalde tijd verbannen.

/

Bilic legt uit waarom hij de 29-jarige verdediger cq. middenvelder niet meer hoeft te zien. “Na afloop van de wedstrijd heeft hij laten doorschemeren dat hij niet tevreden is met zijn status binnen de ploeg. Hij deed dat op een onbehoorlijke manier”, aldus Bilic. “Laat duidelijk zijn dat het hier niet gaat om een schorsing, maar een definitieve verbanning.”

“We rekenen in de toekomst niet meer op Danijel”, vervolgt de coach. “We hebben hem bedankt voor zijn bewezen diensten de afgelopen vijf jaar en wensen hem succes bij het verdere verloop van zijn carrière." Pranjic, tegenwoordig in dienst bij Bayern München, weigerde onder meer om na afloop van het oefenduel de handen te schudden van Bilic.

Bezig met laden …