voetbalzone

Bondscoach Marokko krijgt bijval: ‘Misschien houdt hij niet van egoïsten’

Yanick Vos21 jan 2017, 18:55
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2017, 18:55
Advertentie

Hakim Ziyech koos vorig jaar voor een interlandcarrière bij de nationale ploeg van Marokko en de middenvelder van Ajax had gehoopt deze maand met het land deel te nemen aan de Africa Cup. Bondscoach Hervé Renard liet hem echter links liggen voor het continentale eindtoernooi, hetgeen de Franse keuzeheer een stormvloed aan kritiek opleverde. Leon ten Voorde, verslaggever van TC/Tubantia, is van mening dat men de situatie van twee kanten moet bekijken.

/

"Wat mij intrigeert is dat niemand zich hier afvraagt waarom de coach van Marokko tot zijn beslissing is gekomen. Wij vinden het belachelijk, achterlijk zelfs, maar probeer het ook eens door zijn bril te bekijken”, schrijft Ten Voorde. “Misschien houdt de coach wel niet van egoïsten, die een broertje dood hebben aan meeverdedigen en gaan mokken als ze reserve staan.”

"Hervé Renard won met Zambia en Ivoorkust al eens de Afrika Cup. Dat is voor een koekenbakker niet zo verkeerd, natuurlijk", vervolgt Ten Voorde. "Zelfs toen de helft van zijn selectie geblesseerd afviel, negeerde hij de speler die bijna wekelijk bij ons het verschil maakt. Ik ken geen trainer die zijn beste speler er niet bij wil hebben. In plaats van cynisme te spuien, zou ons dat tot nadenken moeten stemmen."

Bezig met laden …