voetbalzone

Bondscoach Mexico krijgt wereldnieuws in aanloop naar duel met Oranje

Erik van Dam27 jun 2014, 08:10
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2014, 08:10
Advertentie

De Mexicaanse nationale bond (FEMEXFUT) heeft besloten het contract van bondscoach Miguel Herrera te verlengen. De 46-jarige oud-verdediger kwam in oktober vorig jaar aan het roer bij El Trí en kreeg de opdracht Mexico via de play-offs naar het WK 2014 te loodsen. Daar slaagde hij in, want Mexico versloeg Nieuw-Zeeland en doorliep vervolgens Groep A in Brazilië. Zondag wacht de achtste finale-wedstrijd tegen Oranje.

voetbalzone

Technisch directeur Héctor González Iñárritu zegt dat Herrera aangetoond heeft over het juiste profiel te beschikken en dat de resultaten naar wens zijn. Kameroen werd dit WK verslagen (1-0), tegen Brazilië eindigde het knap gelijk (0-0) en tenslotte won het land van Kroatië (1-3). Herrera zal binnenkort een contract voor vier jaar tekenen.

Dat is bijzonder, want vorig jaar oktober was hij de vierde bondscoach in een paar weken tijd. José Manuel de la Torre moest na twee jaar wijken: als opvolger arriveerde Luis Fernando Tena. Vier dagen later moest Tena alweer weg en stelde de bond Víctor Manuel Vucetich aan. Na een 2-1 zege op Panama en een 2-1 nederlaag tegen Costa Rica werd hij alweer uit zijn rol gezet: toen kwam Herrera.


Bezig met laden …