voetbalzone

Bondscoach Mexico: 'Revanche kunnen we pas in 2018 nemen'

Bart Kruyt10 nov 2014, 09:27
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2014, 09:27
Advertentie

Het Nederlands elftal oefent woensdag in de Amsterdam ArenA tegen Mexico, dat in dit vriendschappelijke duel wraak kan nemen op de verloren wedstrijd tegen Oranje op het WK. Mexico gaf in de slotminuten een 1-0 voorsprong uit handen en verloor met 1-2, door een benutte strafschop van Klaas-Jan Huntelaar. Arjen Robben had deze penalty verdiend.

voetbalzone

De uitblinker van Oranje ging naar de grond na een duel met Rafael Marquez, maar volgens de woedende Mexicanen maakte Robben een schwalbe. "Ik blijf erbij dat de scheidsrechter toen een beslissende fout heeft gemaakt", zegt bondscoach Miguel Herrera van Mexico in gesprek met De Telegraaf. "Alleen kan dat woensdag niet recht worden gezet. Revanche kunnen we pas in 2018 nemen. Tijdens het volgende WK."

Er zitten maar vijf basisspelers van de veelbesproken wedstrijd in Brazilië in de selectie van Herrera, die de aankomende periode wil gebruiken om te experimenteren. "Omdat ik pas een half jaar voor het WK werd aangesteld, kon er nauwelijks worden geëxperimenteerd. Nu is er meer tijd en wil ik de komende jaren benutten om de beste lichting jeugdspelers die Mexico ooit heeft gehad in het nationale team op te nemen", aldus de keuzeheer.

Bezig met laden …