Nagelsmann HIC 21Getty Images

Bondscoach Nagelsmann ziet steunpilaar Duitsland vlak voor duel met Nederlands elftal afhaken

Jordi Tomasowa10 sep 2024, 14:17
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2024, 14:17
Advertentie

Julian Nagelsmann heeft in aanloop naar het Nations League-duel met het Nederlands elftal een flinke domper moeten incasseren. De bondscoach van Duitsland kan dinsdagavond niet beschikken over Niclas Füllkrug.

De 31-jarige spits moet in de Johan Cruijff ArenA versterk laten gaan, omdat hij kampt met klachten aan de aanhechting tussen achillespees en kuit. Füllkrug startte afgelopen zaterdag nog in de basis tegen Hongarije en speelde uiteindelijk een uur mee.

De aanvaller nam Duitsland bij de hand door na een klein half uur spelen de score te openen op aangeven van Jamal Musiala. Die Mannschaft walste uiteindelijk na rust over Hongarije heen met een 5-0 eindstand als resultaat.

De kans is zeer aannemelijk dat Nagelsmann Kai Havertz tegen Oranje weer in de spitspositie posteert. De aanvaller van Arsenal kreeg op het afgelopen EK nog de voorkeur boven Füllkrug, maar werd toen stevig bekritiseerd.

De Duitsers begonnen dat EK in eigen land uitstekend, echter vlogen zij er vervolgens in de kwartfinale al uit tegen de latere Europees kampioen Spanje.

Füllkrug is niet de enige speler die Nagelsmann heeft zien afhaken. De bondscoach kan tevens geen beroep door op Leroy Sané. De 28-jarige aanvaller, die nog inviel tegen Hongarije, blijkt niet fit genoeg om te spelen tegen Nederland.

Bezig met laden …