voetbalzone

Bondscoach Nooij pakt met Mozambique punt tegen Benin

Matthijs van Laar12 jan 2010, 20:43
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2010, 20:43
Advertentie

Mozambique en Benin zijn de Afrika Cup begonnen met een gelijkspel. Benin kwam al vroeg in het duel op een 2-0 voorsprong, via een penalty van Razak Omotoyossi en een eigen doelpunt van Dario Khan, maar Mozambique, gecoacht door de Nederlander Mart Nooij, vocht zich terug naar 2-2. Miro en Goncalves Fum tekenden voor de goals.

/

Benin begon aan het duel met Mozambique in de wetenschap dat het land tijdens de voorgaande drie deelnames aan het toernooi geen enkel punt wist te pakken. Ook het Mozambique van de Nederlandse bondscoach Mart Nooij wist nog nooit door de poulefase heen te geraken. Nu titelkandidaten Egypte en Nigeria, die eerder al tegen elkaar speelden (3-1 voor Egypte), de groepsgenoten zijn, lijken de vooruitzichten voor beide landen opnieuw niet gunstig.

Benin opende de wedstrijd sterk. Omotoyossi dribbelde langs doelman Joao Kapanga, maar werd neergehaald door goalie en versierde zo een strafschop. De aanvaller wist de buitenkans zelf te benutten: 1-0. Niet veel later werd het nog mooier: sterspeler Stéphane Sessegnon zag hoe een voorzet van zijn voet door verdediger Dario Khan in eigen doel werd gewerkt.

/

Mozambique moest blijkbaar eerst op achterstand komen om wakker te schrikken. Kort na de 2-0 tekende Miro voor de aansluitingstreffer. De middenvelder versierde zelf een hoekschop en wist de bal na matig keeperswerk en slecht verdedigen aan Benin-zijde over de lijn te werken. De ploeg van Nooij kreeg met de goal weer wat zelfvertrouwen en drukte de tegenstander terug op eigen helft.

Pas na de pauze kon Mozambique de overmacht uitdrukken in een doelpunt. Daar was wel wat hulp van Yoann Djidonou bij nodig; de keeper van Benin kwam totaal onnodig uit bij een inworp in de buurt van zijn doel. Een voorzet op Carlos Goncalves Fum volgde en de aanvaller had de ruimte om vrij in te koppen: 2-2.

Bezig met laden …