voetbalzone

Bondscoach Noord-Ieren looft Oranje-kwartet: 'Nederland is er klaar voor'

Erik van Dam03 jun 2012, 08:45
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2012, 08:45
Advertentie

Michael O'Neill baalde zaterdag stevig van de 6-0 oorwassing die Noord-Ierland opliep tegen Nederland. De nationale selectie had elkaar tot de voorbereiding op Oranje al ruim drie maanden niet gezien en was ook lang niet fris in de benen. Mede daardoor verloor de nummer honderd op de FIFA-wereldranglijst met ruime cijfers en voor de eerste keer sinds 1949 met liefst zes tegendoelpunten. De bondscoach snapte wel hoe het kwam.

“Het verschil in klasse was overduidelijk. Wij hebben ons niet echt ideaal kunnen voorbereiden, sommige van onze spelers hebben al vijf à zes weken geen duel meer gespeeld en Nederland bereidt zich inmiddels al drie weken voor op een groot toernooi”, sprak O'Neill na afloop. “We hadden het moeilijk om op snelheid te komen tegen een tegenstander die al op zijn top zit. Het was een pak slaag, zonder twijfel, maar we likken de wonden en gaan weer door.”

Volgens O'Neill is het niet moeilijk om aan te wijzen waar het euvel zit bij de Noord-Ieren “Tien spelers konden niet meedoen en dat zijn nu net tien van onze ervaren spelers. Als je dan een stadion zoals dit binnenkomt, met 52.000 man op de tribunes, zou je tegen een topland als Nederland wel wat meer kanonnen voorradig willen hebben. Maar goed, we hebben niet zomaar toegestaan dat dit gebeurde, we hebben er wel drie dagen naartoe gewerkt.”

“Maar als je Arjen Robben, Robin van Persie, Ibrahim Afellay en Wesley Sneijder op de toppen van hun kunnen tegen je krijgt, is Nederland heel moeilijk te verschalken. Het lijkt erop dat Nederland er wel klaar voor is en dat ze in staat zijn het EK te winnen”, aldus de bondscoach van de Noord-Ieren. “Gelukkig hebben teams die veel sterker zijn dan wij ook wel eens verloren van Nederland.”

Bezig met laden …