voetbalzone

Bondscoach Paraguay heeft geen boodschap aan klagende clubs

Bart Kruyt23 sep 2010, 13:24
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2010, 13:24
Advertentie

Gerardo Martino zit de Europese clubs dwars. De bondscoach van Paraguay speelt volgende maand met zijn land twee oefeninterlands in Australië en Nieuw-Zeeland en heeft besloten om niet op de wens van de clubs in te gaan om bepaalde spelers thuis te laten. “Het nationale elftal is belangrijker dan welke club dan ook”, zei Martino.

/

Onder meer Manchester City had het verzoek ingediend om Roque Santa Cruz in Engeland te houden, maar daar wil de bondscoach van Paraguay niets van weten. “Ik heb besloten om Roque weer bij het nationale elftal te halen”, zei de keuzeheer. “Ik zal gewoon doorgaan met het oproepen van Paraguayanen bij Europese clubs. Dat recht heb ik.”

De interlands van Paraguay vallen weliswaar in de interlandperiode, maar omdat de Zuid-Amerikanen helemaal aan de andere kant van de wereld oefenen, willen clubs als City hun internationals niet afstaan. “Maar ik heb geen invloed op de speelkalender van de FIFA. Ik begrijp dat de clubs het vervelend vinden, maar daar heb ik geen boodschap aan”, aldus Martino.

Bezig met laden …