voetbalzone

Bondscoach Paraguay put moed uit zege Nederland op Brazilië

Daniel Cabot Kerkdijk02 jul 2010, 21:21
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2010, 21:21
Advertentie

Gerardo Martino is er heilig van overtuigd dat Paraguay voor een stunt kan zorgen door ten koste van Spanje de halve finale van het WK te bereiken. De bondscoach van de Zuid-Amerikanen neemt het zaterdag met zijn ploeg op tegen één van de grote favorieten voor de eindzege. Martino put moed uit de verrassende overwinning die Oranje vrijdag boekte op Brazilië.

/

Paraguay staat voor het eerst in de geschiedenis in de kwartfinale van een mondiaal eindtoernooi. Martino hoopt op een stunt. “Iedereen verwachtte dat Brazilië door zou gaan, maar Nederland speelde vrijdag erg goed. De Brazilianen hielp de tegenstander ook in het zadel, door een paar enorme fouten te maken”, aldus de trainer. “Spanje speelt dit toernooi erg goed, net als Duitsland, maar persoonlijk vind ik Argentinië het beste team.”

Underdog Paraguay zal niet afwachtend gaan spelen tegen Spanje. “Nee, wij gaan het veld op om te winnen”, verzekerde de oefenmeester. “Op een WK wint niet altijd het team dat het beste voetbal speelt. Het gaat ook om inzet, strijd en lef. Wij zullen moeten voorkomen dat Spanje het gebruikelijke spel kan spelen. Tegen Italië en Slowakije deden we het aardig over korte periodes, nu zullen we negentig minuten geconcentreerd moeten en blijven en geconcentreerd spelen.”

Bezig met laden …