voetbalzone

Bondscoach Paraguay wijst voorstel Dortmund-aanvaller af

Daniel Cabot Kerkdijk27 okt 2009, 19:13
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2009, 19:13
Advertentie

Lucas Barrios kan deelname aan het WK volgend jaar in Zuid-Afrika vergeten, mits Diego Armando Maradona opeens voor een verrassing zorgt. De aanvaller van Borussia Dortmund, van Argentijnse komaf, liet onlangs weten graag voor Paraguay, het land van zijn moeder, uit te willen komen. Bondscoach Gerardo Martino heeft echter een streep door het aanbod gezet.

/

"Het zou niet logisch zijn", laat de keuzeheer optekenen. "Zeker niet in de nabije toekomst, en met nabije toekomst bedoel ik ook het WK van volgend jaar zomer in Zuid-Afrika. Met spelers als Santa Cruz, Cardozo, Cabañas, Achucarro en Haedo zou het verre van logisch zijn." Jonathan Santana en Néstor Ortigoza zijn ook in Argentinië geboren, en international van Paraguay.

Barrios maakte afgelopen zomer de overstap van Colo Colo naar Dortmund. In Chili was de 24-jarige aanvaller met 38 goals in 42 wedstrijden in korte tijd uitgegroeid tot een cultheld. Bij Cobreloa en Temuco liep hij eveneens bijna één op één. In dienst van Die Borussen maakte Barrios zes doelpunten, drie in competieverband en drie in de DFP Pokal.

Bezig met laden …