voetbalzone

Bondscoach tekent vlak voor EK bij: ‘Ik ben er enorm blij mee’

Erik van Dam07 jun 2016, 18:59
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2016, 18:59
Advertentie

Ierland zal ook de komende jaren gecoacht worden door Martin O’Neill en Roy Keane. De bondscoach en zijn assistent hebben hun contract bij de Ierse bond (FAI) verlengd tot medio 2018. De verbintenissen zouden eigenlijk na het EK 2016 in Frankrijk aflopen, maar O’Neill en Keane krijgen de opdracht om Ierland ook te plaatsen voor het WK 2018 in Rusland.

/

Ierland was in het verleden driemaal present op een wereldkampioenschap: in 1990, 1994 en 2002. De laatste drie keer lukte het niet de eindronde te halen, maar bij de FAI gelooft men dat O’Neill en Keane de aangewezen personen zijn om het nationale team weer eens mee te laten doen. De twee werden in november 2013 aangesteld, nadat de wegen tussen Ierland en Giovanni Trapattoni zich scheidden.

“Ik ben enorm blij dat voorzitter John Delaney en het bestuur van de FAI besloten hebben onze contracten te verlengen tot het WK 2018”, laat O’Neill dankbaar weten. “Het is een absoluut voorrecht geweest om tot nu toe dit werk te mogen doen. We gaan morgen in een opgewekte stemming naar Frankrijk, met een sterk verlangen om de komende weken goed te presteren”, aldus de bondscoach.

Ierland begint de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland in september met een wedstrijd tegen Servië. De andere landen in de groep van de Ieren zijn Oostenrijk, Moldavië, Georgië en Wales. De groepswinnaar gaat rechtstreeks naar het toernooi, de nummer twee gaat een tweede ronde in wanneer het bij de beste nummers twee hoort in de UEFA-zone.

Bezig met laden …