voetbalzone

Bondscoach van Polen vertelt over inzetbaarheid Robert Lewandowski tegen het Nederlands elftal in openingsduel EK

Jan Hoeksema11 jun 2024, 08:15
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:58
Advertentie

De bondscoach van Polen, Michal Probierz, verwacht in het eerste EK-duel met het Nederlands elftal gewoon een beroep te kunnen doen op Robert Lewandowski. De spits van FC Barcelona viel in de oefeninterland tegen Turkije (2-1 winst voor Polen) na ruim een half uur uit, maar lijkt fit genoeg voor het treffen met Oranje op zondag.

Maandagavond verliep allesbehalve vlekkeloos voor het Poolse nationale elftal. De ploeg nam dan wel vroeg in de wedstrijd tegen Turkije snel de leiding, doelpuntenmaker Karol Swiderski raakte geblesseerd bij het juichen.

De spits moest zich na een minutenlange blessurebehandeling alsnog laten vervangen. Een flinke aderlating voor Polen, dat ongeveer een week eerder ook al Arkadiusz Milik kwijtraakte aan een blessure. De voormalig Ajacied zal zich sowieso niet melden voor het eindtoernooi in Duitsland.

Dat ook een derde Poolse spits nog voor de rust in het laatste oefenduel met een kwetsuur uitviel maakt het verhaal voor de Oost-Europeanen nog moeilijker. In minuut 33 ging Lewandowski uit het niets op de grond zitten en ook hij moest zich laten vervangen.

De eerste drie keuzes in de punt van de aanval - Polen treedt doorgaans aan in een 3-5-2-formatie - waren hiermee alle drie afgehaakt. Toch spreekt bondscoach Probierz zich hoopvol uit richting het treffen met Oranje zondag.

De hoofdtrainer verwacht namelijk dat zowel Lewandowski als Swiderski inzetbaar zal zijn komend weekend. "Robert heeft een lichte blessure en Karol Swiderski heeft zijn enkel verstuikt. Zij zouden inzetbaar moeten zijn over een paar dagen", aldus Probierz.

Zondag om 15:00 start voor Polen en Nederland het EK. De andere twee ploegen in Groep D, Frankrijk en Oostenrijk, nemen het maandag om 21:00 tegen elkaar op.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …