voetbalzone

Bondscoach Wales wijst naar Ronaldo en wil kunnen beschikken over Bale

Thijs Post01 jun 2014, 17:28
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2014, 17:28
Advertentie

Gareth Bale heeft 44 interlands voor de nationale ploeg van Wales gespeeld, maar dat hadden er al veel meer kunnen zijn. De razendsnelle vleugelspeler van Real Madrid haakt regelmatig af met kleine blessures en boze tongen beweren dat Bale niet te veel risico wil lopen met het oog op het clubvoetbal. De nationale ploeg van Wales is geen grote speler, terwijl Bale in clubverband wel in de wereldtop speelt. Woensdag, als Wales tegen Oranje speelt, is Bale er weer eens niet bij.

voetbalzone

Bondscoach Chris Coleman wijst op Cristiano Ronaldo, ploeggenoot van Bale bij Real Madrid. “Gareth is een van de beste spelers ter wereld en hij speelt in het team bij Ronaldo. Maar kijk eens hoeveel interlands Ronaldo al heeft gespeeld: meer dan honderd. Hij mist nooit een wedstrijd. Als Ronaldo het kan, kunnen anderen het ook. Om eerlijk te zijn komt Bale ook naar Wales als hij geblesseerd is, hij wil het team steunen”, aldus Coleman. Volgens de keuzeheer is het zaak wel om een balans te vinden.

“Ik begrijp dat de topspelers veel wedstrijden spelen”, vervolgt Coleman. “Competitie, beker, Champions League, internationale wedstrijden. Zo nu en dan hebben ze rust nodig, maar ik hoop niet dat het zover komt dat we Gareth niet meer krijgen voor vriendschappelijke wedstrijden. Als je voor je land mag spelen, moet je dat doen. Het is een enorme eer. Portugal speelt weliswaar grote toernooien en dat willen wij ook doen, maar dat i een klein offer. Als je stopt met voetballen kun je zo vaak als je wil op vakantie. De mooiste dagen zijn echter je dagen als voetballer, de dagen dat je voor je land mag spelen.”

Bezig met laden …