voetbalzone

Bondscoach Weiss: 'Ik pak mijn zoon een stuk harder aan dan de rest'

Bart Kruyt09 jun 2010, 20:58
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2010, 20:58
Advertentie

De gesprekken tussen vader en zoon Weiss zijn de laatste tijd wat lastiger dan normaal. Bondscoach Vladimir riep zijn zoon, die ook Vladimir heet, op voor het WK in Zuid-Afrika. “Het is niet eenvoudig voor hem, ik pak hem een stuk harder aan dan de rest”, zei de keuzeheer tegenover Reuters.

/

Drie generaties Vladimir Weiss haalden de Slowaakse ploeg: opa Vladimir haalde in 1964 een olympische medaille, vader Vladimir deed in 1990 mee aan het WK en de jongste Vladimir maakt deze zomer zijn debuut op een groot eindtoernooi. “Het is niet eenvoudig voor hem om daarbij om te gaan, maar gelukkig is het een populaire jongen in de groep”, zei de bondscoach. “Ik hoop dat hij het team met zijn talent kan helpen.”

De gesprekken tussen vader en zoon zijn echter niet meer zo gemakkelijk als eerst, bevestigt de bondscoach. “Grootvader Weiss heeft de eenvoudigste taak”, lachte hij. “Hij zit thuis op zijn stoel en is trots dat zijn zoon de bondscoach is en zijn kleinzoon op het WK speelt. Dit is natuurlijk wel iets speciaals voor de familie, maar ik ben nu alleen met de eerste groepswedstrijd bezig.”

Martin Skrtel zal deze eerste groepswedstrijd, tegen Nieuw-Zeeland, gewoon halen. De verdediger van Liverpool raakte afgelopen weekend tegen Costa Rica geblesseerd aan zijn enkel en trainde woensdag individueel, maar na afloop liet hij weten dat hij er dinsdag gewoon bij zal zijn. Slowakije treft verder Paraguay en Italië.

Bezig met laden …