voetbalzone

Bondsvoorzitter Servië rekent op achtste finale: 'Daarna zien we wel'

Daniel Cabot Kerkdijk08 jun 2010, 20:32
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2010, 20:32
Advertentie

Tomislav Karadzic, voorzitter van de Servische voetbalbond, gaat ervan uit dat Servië het op het WK minstens tot de knock-outfase schopt. Dat liet de preses dinsdag na aankomst in Zuid-Afrika weten tegenover de toegestroomde pers. De Serven moeten het in de poulefase van het toernooi eerst opnemen tegen Duitsland, Australië en Ghana, maar Karadzic is ervan overtuigd dat die horde genomen kan worden. Ghana is zondag de eerste tegenstander.

/

De Servische ploeg kwam dinsdag in Zuid-Afrika aan. Karadzic kon na de landing op het vliegveld zijn geluk niet op. “We zijn ontzettend blij om bij dit toernooi aanwezig te mogen zijn. Kwalificatie voor het WK is altijd prachtig. Onze ambities zijn duidelijk: de poulefase overleven en de knock-outfase bereiken”, aldus de preses tegenover persbureau Reuters. “Wat er dan gebeurt, zien we vervolgens wel. Alles daarna is een bonus voor Servië. Op een WK heeft elk land ook een dosis geluk nodig, verschillende factoren moeten kloppen en alles moet op zijn plaats vallen om succes te boeken.”

Servië was één van de laatste landen die arriveerde in het WK-land. Karadzic is niet bang dat de spelers moeite zullen hebben om zich aan de weersomstandigheden in Afrika. “We zijn een week lang in Oostenrijk geweest tijdens onze voorbereiding, en de klimaatomstandigheden daar zijn vrijwel gelijk aan die in Zuid-Afrika. Dat moet dus geen problemen vormen. De spelers en de technische staf zijn gemotiveerd en blij met de grootse ontvangst die we hebben gekregen. Er wonen in dit land ruim 8000 Servische expats en we kijken uit naar de steun die deze mensen ons op het toernooi zullen geven.”

Bezig met laden …