voetbalzone

Bony: ‘Ik wilde niet dat mijn vader school betaalde, hij werd helemaal gek’

Peter Nusselder11 jan 2014, 08:57
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2014, 08:57
Advertentie

Wilfried Bony voetbalt alweer enige jaren in Europa en belandde via Sparta Praag en Vitesse bij Swansea City, maar kan zich nog goed herinneren hoe zijn jeugdjaren in Ivoorkust verliepen. Toen al was voetbal alles voor de huidige spits van de Premier League, maar zijn vader vond dat maar niets.

/

Als het aan Bony senior had gelegen, had zijn zoon doorgeleerd. “Hij wilde dat ik me op school zou richten. Hij heeft betaald, zodat ik een jaar kon studeren, maar ik zei: ‘Ik wil dat niet, ik wil voetballen, dus je hoeft niets te betalen’. Mijn vader vond dat ik best naar school kon gaan en naderhand kon voetballen. Volgens hem waren er ook andere mensen, doktoren zelfs, die dat deden”, vertelt Bony aan de Daily Mail.

De Ivoriaans international was echter niet te vermurwen. “Ik was heel duidelijk: ‘Nee pap. Iedereen heeft een bestemming’. Daar kon hij nog wel begrip voor opbrengen, maar hij gaf wel aan dat ik op dat moment een probleem had. Man, hij werd helemaal gek. Gelukkig hielp mijn moeder me, ze kocht voetbalschoenen voor me. Tot die tijd speelde ik altijd zonder schoenen, met pijnlijke voeten tot gevolg.”

Bezig met laden …