voetbalzone

Booy kan niet weg bij Al Nassr

22 nov 2007, 10:47
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2007, 10:47
Advertentie
Willem II lijkt Foeke Booy uit zijn hoofd te kunnen zetten. De Tilburgers zouden de oefenmeester van het Arabische Al Nassr zien als ideale opvolger van de onlangs ontslagen Dennis van Wijk, maar Booy mag niet vertrekken van zijn werkgever.

De voormalig trainer van FC Utrecht zou zelf wel oor hebben naar een terugkeer naar Nederland, omdat Al Nassr zich niet aan gemaakte afspraken zou houden. Booy had bij de clubleiding een verzoek ingediend om het contract te laten ontbinden, maar het bestuur van Al Nassr wilde daar niets van weten. De club wilde juist praten over een verlenging van het contract.

"De zaak ligt simpel: Al Nassr wil hem niet laten gaan", vertelde Booys zaakwaarnemer Ger Lagendijk. "Sportief gaat het ook goed. Booy woont in een paleis. Maar na een maand kan dat ook gaan vervelen. Willem II heeft inderdaad geïnformeerd hoe het er met Foeke voorstond, maar niet meer dan dat."

Willem II lijkt dus opnieuw een kandidaat voor de vacante trainerspost te moeten schrappen, nadat eerder al Pim Verbeek bedankte. De coach is een belangrijke kandidaat om bondscoach van Australië te worden, nadat Dick Advocaat een langer verblijf in Rusland prefereerde. Willem II zal zich nu gaan richten op Arno Pijpers. De bondscoach van Kazachstan onderhandelt met de bond over verlenging van zijn contract, dat op 1 januari afloopt. "Vandaag of morgen zal blijken of Pijpers er met Kazachstan uitkomt", aldus Lagendijk, die ook de belangen van Pijpers behartigt.
Bezig met laden …