Bordeaux en Marseille stranden in de Coupe de France

Bart Kruyt10 feb 2010, 22:35
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2010, 22:35

Voor Olympique Marseille blijft het dit seizoen bij één nationale bekerfinale. De ploeg van Didier Deschamps plaatste zich eerder deze maand voor de eindstrijd van de Coupe de La Ligue, maar woensdagavond vond de equipe haar Waterloo in de Coupe de France. Ook landskampioen Girondins Bordeaux kan zich op de competitie gaan richten.

/

Girondins Bordeaux – AS Monaco 0-2
In de achtste finales ging de landskampioen in eigen huis onderuit tegen AS Monaco, dat met 0-2 te sterk was. De doelpunten werden gemaakt door Djimi Traoré, die na een afgeketste vrije trap de rebound tegen de touwen ramde, en Moussa Maazou. Laatstgenoemde, die pas sinds kort bij Monaco speelt, verzorgde tien minuten na rust het slotakkoord door van dichtbij simpel binnen te tikken. Bordeaux probeerde nog wel terug te komen, maar tevergeefs.

Racing Lens – Olympique Marseille 3-1
Racing Lens en Olympique Marseille zaten nog in de zestiende finales van het toernooi en dit bleek de eindbestemming te zijn voor L’OM. Grote man bij de thuisploeg was Issam Jemaa, die de eerste twee treffers voor Lens voor zijn rekening nam. Eerst schoot hij van net buiten het strafschopgebied raak; vervolgens verdubbelde hij vlak na rust de marge met een afstandsschot. Toen Toifilou Maoulida vervolgens de derde goal maakte, was de wedstrijd gespeeld en bleek het doelpunt van Bruno Cheyrou slechts statistische waarde te hebben.