voetbalzone

Bordeaux en Toulouse geven niet thuis

01 nov 2008, 22:06
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2008, 22:06
Advertentie
Olympique Lyon heeft zondag een uitgelezen mogelijkheid om de koppositie in de Ligue 1 te verstevigen. Zowel Girondins Bordeaux als Toulouse gaven zaterdag niet thuis tegen respectievelijk AS Nancy en Caen. Paris Saint-Germain verloor voor de tweede opeenvolgende maal, terwijl Olympique Marseille de nieuwe nummer twee is. Lijstaanvoerder Lyon speelt zondag tegen subtopper Le Mans.

AS Nancy - Girondins Bordeaux 1-0
Een treffervan Youssouf Hadji twintig minuten voor tijd was voldoende voor Nancy om drie punten in de zak te steken. Doelman Matthieu Valverde, die de geblesseerde Ulrich Ramé verving, had geen antwoord op diens afstandschot in de bovenhoek.

Toulouse - Caen 0-1
Het winnende doelpunt van Benjamin Nivet mocht er ook zijn. De middenvelder ontving een pass met de hak van Steve Savidan en haalde van 25 meter verwoestend uit. Doelwachter Cedric Carasso had geen antwoord op de inzet van Nivet.

Olympique Nice - Paris Saint-Germain 1-0
De alweer vijfde competitienederlaag van het seizoen kwam vijf minuten voor de hervatting tot stand. Uit een hoekschop van voormalig PSG-speler David Hellebuyck kopte Eric Mouloungui de Zuid-Franse formatie naar een overwinning.

Olympique Marseille - Saint-Étienne 3-1
Batefimbi Gomis trok al één minuut na de openingstreffer van Benoit Cheyrou de stand weer gelijk, maar de ploeg van Eric Gerets was heer en meester in het Stade Vélodrome. Hatem Ben Arfa schoot L'OM vanaf de stip op voorsprong en Taye Taiwo pakte ook zijn doelpunt mee. De achterstand op Lyon bedraagt één punt.

Overige uitslagen:

Auxerre - Valenciennes 0-0
Lille - Nantes 2-0

Lorient - Grenoble 1-1
Bezig met laden …