Bordeaux profiteert van late uitglijder Toulouse

14 mrt 2009, 22:26
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2009, 22:26
Een overwinning in het vorstendom was zaterdagavond voor Toulouse voldoende geweest om Paris Saint-Germain de tweede stek af te nemen, maar AS Monaco gaf in de slotfase een verrassende draai aan de stand van zaken. In de strijd om Europees voetbal deden Girondins Bordeaux en Lille tegelijkertijd uitstekende zaken. Bordeaux heeft nu één punt meer dan Toulouse en is de nieuwe nummer drie van Frankrijk.

AS Monaco - Toulouse 3-2
Andre-Pierre Gignac opende na twintig minuten spelen de score. Daniel Braaten had niet veel later de 0-2 op zijn voet, maar zijn inzet trof de lat. Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een vrije trap van Yohan Mollo kreeg jongeling Frédéric Nimani alle gelegenheid om de gelijkmaker binnen te schieten.

Een rake kopbal van Mauro Cetto schonk Toulouse na ruim een uur spelen de leiding. Maar een zege bleek uiteindelijk een utopie. François Modesto kopte op aangeven van Igor Lolo de gelijkmaker binnen en in blessuretijd profiteerde de laatstgenoemde van een schoonheidsfoutje van Toulouse-doelman Cédric Carasso.

Girondins Bordeaux - Olympique Nice 2-1
Een kopbal van Henrique in de tweede helft schonk de ploeg van Laurent Blanc drie belangrijke punten. In het eerste bedrijf hadden Marouane Chamakh en Habib Bamogo, uit een strafschop, de wedstrijd in evenwicht gehouden. Door de zege klimt de ploeg uit de wijnstad naar de derde plaats in de Franse rangschikking.

Caen - Lille 0-1
In Lille heeft men de hoop op een ticket voor Europees voetbal niet opgegeven. In de eerste helft had de thuisploeg weliswaar het meeste balbezit, maar dat werd niet in kansen uitgedrukt. Dat kwam de ploeg in de tweede helft duur te staan. Na een verre trap van doelman Grégory Malicki lobte Michel Bastos de bal over Vincent Plante.