voetbalzone

Borussia beantwoordt flirt: 'Voor Kagawa staat de deur altijd open'

Matthijs van Laar23 jul 2013, 09:56
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2013, 09:56
Advertentie

De liefde tussen Borussia Dortmund en Shinji Kagawa is nog niet bekoeld. De Japanner, die een jaar geleden voor een kleine twintig miljoen euro de overstap maakte naar Manchester United, gaf onlangs te kennen ‘ooit’ graag terug te keren bij de Duitse Traditionsverein en die opmerking is niet onbeantwoord gelaten. Hans-Joachim Watzke, algemeen directeur van die Borussen, heeft de deur alvast wagenwijd opengezet.

/

Kagawa verkaste met hoge verwachtingen naar Old Trafford, maar kon in zijn eerste Premier League-jaar niet helemaal aantonen waarom. Hij blonk geregeld uit, maar gemiddeld genomen bleef het rendement van de 24-jarige spelmaker achter bij de hoge verwachtingen. Bovendien zou de Japanner terugverlangen naar Duitsland. “De deur staat altijd open voor Shinji”, zegt Watzke in gesprek met BILD. “Van een transfer is op dit moment echter geen sprake.”

De 46-voudig international van Japan staat nog tot medio 2016 onder contract in Manchester en volgens zaakwaarnemer Thomas Kroth zal zijn cliënt die verbintenis normaliter uitdienen. “Vooralsnog verwacht ik dat hij bij Manchester United blijft. Maar”, zo haalt hij een oud voetbalcliché van stal. “je weet nooit wat er kan gebeuren.”

Bezig met laden …