voetbalzone

‘Borussia Dortmund bood namelijk drie keer zoveel, exclusief bonussen’

Daniel Cabot Kerkdijk02 jun 2014, 15:20
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2014, 15:20
Advertentie
voetbalzone

Borussia Dortmund zal in de loop van de middag waarschijnlijk de komst van Ciro Immobile aankondigen. De aanvaller gaat voor een bedrag van 19,5 miljoen euro bij de Bundesliga-club aan de slag. Torino en Juventus, die in het bezit waren van de transferrechten van de 24-jarige Italiaans international, zullen de transfersom delen. Immobile zelf gaat er in financieel opzicht flink op vooruit.

“We hebben de wens van Ciro om getransfereerd te willen worden gerespecteerd”, vertelde Torino-voorzitter Urbano Cairo maandag. “Het was een moeilijke situatie, omdat de helft van de transferrechten in het bezit van Juventus waren. Het ging om een belangrijk bod. Borussia Dortmund bood namelijk drie keer zoveel, exclusief bonussen. Hier verdiende hij acht ton per jaar.”

“Voor ons was het onmogelijk om Ciro hier te houden. Vooral als hij daar dergelijke bedragen kon verdienen. In vergelijking met tien jaar geleden verdienen voetballers twee of drie keer meer.” Immobile, die twee A-interlands achter zijn naam heeft staan, maakte in 2012/13 slechts vijf doelpunten voor Genoa. Afgelopen seizoen kwam hij echter tot 22 treffers voor Torino.


Bezig met laden …