Borussia Dortmund deelt eerste tik uit ondanks hoofdrol Robben

Thijs Post27 jul 2013, 22:21
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2013, 22:21
/

Borussia Dortmund greep vorig seizoen naast alle hoofdprijzen, maar een nieuw seizoen staat gelijk aan nieuwe kansen. De ploeg van trainer Jürgen Klopp heeft zaterdag een eerste tik uitgedeeld aan grote concurrent Bayern München. Mede dankzij een krankzinnige fase van drie minuten in de tweede helft was BVB in een heerlijke wedstrijd met 4-2 te sterk voor der Rekordmeister en eiste men de Super Cup op. Josep Guardiola is zijn serie officiële wedstrijden bij Bayern München dus begonnen met een verliespartij.

In die drie minuten in de tweede helft gebeurde er van alles. Borussia Dortmund leidde op dat moment met 1-0 dankzij een doelpunt na zes minuten. Die treffer kwam op naam van Marco Reus, die profiteerde van een blunder van Bayern-keeper Tom Starke. De sluitpost verkeek zich op een kopbal van Sven Bender en hij legde de bal panklaar neer voor Reus. Tien minuten na de pauze kwam Bayern München terug in de wedstrijd via Arjen Robben. De Nederlander kopte raak na een voorzet van Philipp Lahm.

/

Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker, want direct na de aftrap kopte Daniel Van Buyten in eigen doel. Toen Ilkay Gündogan weer een minuut later de bizarre drie minuten afsloot met een heerlijk schot in de verre hoek leek Bayern lamgeslagen. Dat was buiten Robben gerekend, die uit de draai raak schoot voor de 3-2 en zijn tweede van de wedstrijd. Het was een heerlijke tweede helft van een wedstrijd die ook al goed begonnen was: Robert Lewandowski zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, de spits miste een reuzenkans door van dichtbij op Starke te schieten en aan de andere kant kreeg Xherdan Shaqiri prima kansen op een doelpunt.

Bayern, dat speelde zonder onder anderen Manuel Neuer, Franck Ribéry en Mario Götze, moest na de 3-2 van Robben op zoek naar de gelijkmaker. Er kwamen ook kansen; zo schoot Thomas Müller na een heerlijke pass van nieuweling en basisklant Thiago Alcántara op de lat. Aan de andere kant kreeg BVB meer en meer ruimte. De razendsnelle Pierre-Emerick Aubameyang vond eerst Starke op zijn pad en besloot het later in een soortgelijke situatie maar via een teamgenoot te spelen. Hij tikte de bal breed op Reus, die niet faalde voor de 4-2 en de genadeklap.