voetbalzone

'Borussia Dortmund deelt 'Super-Vertrag' uit aan beste Bundesliga-passer'

Daniel Cabot Kerkdijk07 okt 2016, 08:33
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2016, 08:33
Advertentie

Julian Weigl is al op jonge leeftijd tot een van de steunpilaren van Borussia Dortmund uitgegroeid. De 21-jarige middenvelder beschikt na zes competitieduels over de beste Pass-Quote van de Bundesliga: 91,6 procent. Borussia Dortmund is achter de schermen druk bezig om Weigl een nieuw contract te laten ondertekenen.

/

Volgens de vrijdageditie van BILD wil de clubleiding van Borussia Dortmund het huidige contract van Weigl, tot medio 2019, openbreken, verlengen en verbeteren. De middenvelder staat nu voor 1,5 miljoen euro op de loonlijst, maar onder de nieuwe voorwaarden kan hij, inclusief premies, tot liefst vier miljoen euro per jaar toucheren.

"We hebben de wens om Julian voor langere tijd aan ons te binden", zo erkent technisch directeur Michael Zorc. "We hebben echter geen haast. Hij voelt zich heel erg op zijn gemak bij ons." Weigl kwam ruim een jaar geleden over van 1860 München en speelde in zijn eerste seizoen meteen 51 officiële duels. De verrichtingen van de middenvelder worden al geruime tijd door Real Madrid en Paris Saint-Germain in de gaten gehouden.

Bezig met laden …