voetbalzone

‘Borussia Dortmund en Barcelona sluiten akkoord: 35 miljoen euro’

Erik van Dam16 okt 2013, 06:48
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2013, 06:48
Advertentie

Borussia Dortmund stond afgelopen zomer met tegenzin Mario Götze af aan Bayern München. Die Schwarz-Gelben wilden hem eigenlijk niet kwijt, maar kampioen Bayern activeerde de transferclausule in Götzes contract en haalden hem zo voor 37 miljoen euro binnen. Een flinke som geld vloeide daarmee in de kas van Dortmund en na dit seizoen zal het wéér raak zijn.

/

Dortmund zal niet gaan verdienen aan Robert Lewandowski, want de spits is transfervrij in de zomer en loopt dus gratis uit het Signal Iduna Park. Wie volgens BILD wél een enorme smak geld zal opleveren, is centrumverdediger Mats Hummels. Hij heeft volgens de Duitse krant toestemming van Dortmund verkregen om na dit seizoen naar Barcelona te gaan, voor 35 miljoen euro.

De Catalanen zijn zoals bekend op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Carles Puyol wordt namelijk ook ouder en valt geregeld weg met blessures. In de zomer werd een poging gedaan Thiago Silva weg te halen bij Paris Saint-Germain, maar de Braziliaan mocht niet verkocht worden. Chelsea bleek daarnaast niet bereid te praten over David Luiz. De 24-jarige Hummels is derde keus, maar wel haalbaar.

De Duitser werd opgeleid bij Bayern München en speelde één officiële wedstrijd voor die club. In januari 2008 ging hij op huurbasis naar Borussia, waar hij een duo ging vormen met Neven Subotic. Het seizoen erop werd hij weer geleend van Bayern en daarna tekende hij een permanent contract. Inmiddels speelde Hummels 155 competitieduels voor Dortmund en werd hij tweemaal kampioen. Ook is hij 27-voudig international.

Bezig met laden …