Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen goed voor dertien treffers

Daniel Cabot Kerkdijk28 okt 2015, 19:54
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2015, 19:54

De woensdagwedstrijden van de tweede ronde van de DFB Pokal hebben vooralsnog geen verrassing opgeleverd. Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen hadden geen kind aan respectievelijk SC Paderborn en Viktoria Köln, terwijl Bundesliga-hekkensluiter FC Augsburg te sterk was voor 2. Liga-koploper SC Freiburg. Vanaf 20.30 uur worden de resterende duels van de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi afgewerkt.

Borussia Dortmund - SC Paderborn 7-1
De bezoekers begonnen goed aan het duel en kwamen na twintig minuten aan de leiding, dankzij een fikse blunder van Roman Bürki. De doelman verspeelde het leer aan ex-Heraclied Srdjan Lakic, die dankbaar profiteerde. Nog voor rust stelde het team van Thomas Tuchel, die Pierre-Emerick Aubameyang op de bank liet, orde op zaken. In de 21e minuut rondde Adrian Ramos af op aangeven van Gonzalo Castro, 1-1, en negen minuten later was de wisselwerking precies andersom: 2-1.

Twee minuten voor rust schoot Shinji Kagawa, na een éen-twee met Castro, het leer met gevoel in de hoek: 3-1. Na de onderbreking liepen die Borussen verder uit. Een charge op Matthias Ginter resulteerde in de 54e minuut in een penalty, die door Ilkay Gündogan werd verzilverd. Vier minuten later rondde Castro voorbereidend werk van Gündogan af: 5-1. Het werd een absolute afstraffing voor het team van trainer Stefan Effenberg: drie minuten voor tijd rondde Lukasz Piszczek af op aangeven van Henrikh Mkhitaryan, die twee minuten later van de Pool de 7-1 mocht maken. Dortmund heeft dit seizoen in negentien officiële duels reeds 61 doelpunten gemaakt.

SC Freiburg - FC Augsburg 0-3
Het bezoek was in de openingsfase de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong, via een schot van Dong-Won Ji vanaf een meter of achttien. Freiburg liet zich vervolgens niet onbetuigd, maar Alexander Esswein verdubbelde in de 25e minuut de voordelige marge van het team van Markus Weinzierl: 0-2. Vier minuten na rust was de wedstrijd gelopen: na een knappe individuele actie van Tim Matavz drukte Caiuby de bal tegen de touwen. Opvallend: in de Bundesliga wacht FC Augsburg al vijf duels op een zege.

Viktoria Koln - Bayer Leverkusen 0-6
Na 38 minuten was de krachtmeting in Sportpark Höhenberg al beslist en daar had Julian Brandt een groot aandeel in. De vleugelaanvaller nam na voorbereidend werk van Karim Bellarabi de 0-1 voor zijn rekening en stond daarna aan de basis van de 0-2 en 0-3 van Bellarabi en Javier Hernández. Negen minuten na de onderbreking trof Chicharito opnieuw doel, wederom op aangeven van Brandt.

Bij de thuisploeg, uitkomend in de Regionalliga, stond Jules Reimerink in de basis. De aanvaller schoot in de 63e minuut op de paal. In de laatste tien minuten kwam het scorebord dankzij twee invallers nog in beweging. Een goed schot van Stefan Kiessling betekende de 0-5 en de aanvaller stond luttele minuten later ook aan de basis van de 0-6 van Vladlen Yurchenko, die koeltjes afrondde.