voetbalzone

Borussia Dortmund gaat keihard onderuit tegen de ploeg van Lars Veldwijk

Jonathan van Haaster21 jul 2024, 19:04
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:19
Advertentie

Borussia Dortmund heeft nog het nodige werk te verzetten voordat het nieuwe Bundesliga-seizoen begint. De ploeg van trainer Nuri Sahin ging zondag met liefst 4-0 (!) onderuit tegen BG Pathum United, de huidige nummer vier van Thailand. Lars Veldwijk droeg met een assist bij aan de klinkende zege op de Champions League-finalist van vorig seizoen.

Dortmund trad als vanzelfsprekend niet aan met zijn sterkste elftal zo vlak na afloop van het EK. Wel waren er basisplaatsen voor onder meer Alexander Meyer, Julian Ryerson, Niklas Süle, Youssoufa Moukoko, Felix Nmecha, Julian Brandt en Karim Adeyemi. Sébastien Haller viel aan het begin van de tweede helft in.

De score werd na een klein kwartier geopend door uitgerekend een Duitser: Melvyn Lorenzen. De spits van Pathum rondde een counteraanval keurig af. Diezelfde Lorenzen leverde de assist bij de 2-0 vlak voor rust, door een ragfijne voorzet af te leveren. Bij de tweede paal rondde Teerasil Dangda af met zijn hoofd.

Dortmund wisselde in de rust tienmaal en dat gold ook voor Pathum. Onder meer Veldwijk mocht het laten zien en de Zuid-Afrikaan tekende halverwege de tweede helft voor een assist, door precies op tijd met buitenkant rechts mee te geven aan Jaroensak Wonggorn, die de verre hoek vond: 3-0.

Het werd ook nog 4-0 voor Pathum. Opnieuw was Wonggorn het eindstation van een counteraanval. Zodoende moet Dortmund nog flink aan de bak in de voorbereiding.

Onder meer Niklas Füllkrug, Nico Schlotterbeck, Emre Can, Donyell Malen, Salih Özcan, Giovanni Reyna en Gregor Kobel waren er niet bij, net als aankopen Serhou Guirassy en Waldemar Anton.

Dortmund oefent nog tegen Cerezo Osaka, Villarreal en Aston Villa, voordat op 17 augustus het DFB-Pokal-duel met Phonix Lubeck op het programma staat. Een week later volgt de eerste Bundesliga-wedstrijd, thuis tegen Eintracht Frankfurt.

Bezig met laden …