voetbalzone

Borussia Dortmund gaat voor ultieme stunt: ‘Hij is de allerbeste’

Erik van Dam04 mrt 2016, 13:31
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 13:31
Advertentie

Borussia Dortmund is de enige club die Bayern München nog kan afhouden van de derde landstitel in successie. Die Schwarz-Gelben keken dit seizoen steeds tegen een achterstand van vijf tot acht punten op de koploper aan, maar als er zaterdag thuis wordt gewonnen is het verschil nog slechts twee punten. Thomas Tuchel weet dat het de ultieme stunt zou zijn als Borussia de landstitel nog weet te grijpen.

/

“Door ons drukke schema zijn we pas gisteren begonnen met de voorbereiding op Bayern”, sprak de hoofdcoach van Dortmund vrijdag tijdens zijn persconferentie. “Iedereen is in principe beschikbaar bij ons, op Sokratis Papastathopoulos na. We denken dat Roman Bürki fit genoeg zal zijn om onder de lat te beginnen. Het scheelt dat wij thuis spelen, dat maakt de atmosfeer morgen wel wat anders.”

“We hebben voldoende zelfvertrouwen om te zeggen dat wij in staat zijn te winnen van Bayern. Maar er zal wel een topprestatie voor nodig zijn. Als het ons lukt, is het gat nog maar twee punten. We houden de ranglijst natuurlijk goed in de gaten. Bayern zal het graag willen afmaken morgen, dus zullen wij op ons best moeten zijn. Wij kunnen het hen lastig maken als we tot het uiterste kunnen gaan”, aldus Tuchel.

Eerder dit seizoen, in oktober, verloor Borussia in de Allianz Arena vrij kansloos met 5-1. “Door die nederlaag zijn we geworden wat we nu zijn. En ik ben blij met wat we nu zijn. Je kunt door kleine foutjes grote nederlagen lijden. Wat ik van Josep Guardiola vind? Ach, ik heb al zo veel gezegd over Guardiola. Hij verlegt de grenzen en hij weet dat ik zijn werk waardeer. Hij is waarschijnlijk de allerbeste trainer die er is.”

Bezig met laden …