voetbalzone

Borussia Dortmund grote winnaar in verkiezing prestigieuze eretitels

Thijs Post12 aug 2012, 13:27
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2012, 13:27
Advertentie

Voorafgaand aan het nieuwe seizoen is in Duitsland alvast de Speler van het Jaar 2012 gekozen. Borussia Dortmund kwam als grote winnaar uit de bus: de beste speler van het kalenderjaar is door de club gekocht, terwijl de nummers twee tot en met vier eveneens uit de stal van BVB komen. Ook de Trainer van het Jaar is afkomstig van Dortmund. De organisatie lag in handen van het voetbalblad Kicker en de Duitse sportjournalisten mochten hun stem uitbrengen.

/

De winnaar van de verkiezing werd Marco Reus, die voor 17,5 miljoen euro van Borussia Mönchengladbach naar Borussia Dortmund overstapte. “Het maakt me enorm trots, want deze onderscheiding is er een voor de eeuwigheid”, laat Reus optekenen via de officiële kanalen van de Bundesliga. “Dit is iets om op voort te bouwen, komend seizoen wil ik het ook bij mijn nieuwe club laten zien. Ik ben nog maar 23 jaar en heb zeker de toppen van mijn kunnen nog niet bereikt.”

Reus kreeg 217 stemmen en troefde daarmee nieuwbakken ploeggenoten Mats Hummels (108) en Robert Lewandowski (95) ruimschoots af. Op de vierde plaats eindigde de naar Manchester United vertrokken Shinji Kagawa. Jürgen Klopp werd met grote overmacht van stemmen verkozen tot Trainer van het Jaar, voor Lucien Favre (Borussia Mönchengladbach) en Christian Streich (SC Freiburg).

Bezig met laden …