voetbalzone

Borussia Dortmund haalt Europees kampioen uit Spanje: 'Ben zeer vereerd'

Bart Kruyt15 feb 2016, 16:18
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2016, 16:18
Advertentie

Borussia Dortmund heeft zich verzekerd van de komst van een groot talent uit Spanje. De Duitse topclub maakt via de officiële kanalen bekend dat Mikel Merino wordt overgenomen van Osasuna en dat de middenvelder een contract tot de zomer van 2021 heeft getekend. Merino maakt het seizoen nog af in de Segunda División en zal in de zomer naar Dortmund verkassen.

Vorige week maakten verschillende Duitse en Spaanse media al melding van de naderende transfer en inmiddels is alles dus in kannen en kruiken. Naar verluidt bedraagt de transfersom maximaal vijf miljoen euro: Borussia zal nu direct alvast twee miljoen euro overmaken en in juli volgt dan nog eens 1,7 miljoen. De resterende 1,3 miljoen euro kan Merino via bonussen bij elkaar voetballen voor Osasuna.

De negentienjarige Merino komt uit de jeugdopleiding van Osasuna en speelde dit seizoen 22 wedstrijden voor de club. “Borussia Dortmund is een Europese topclub en ik ben zeer vereerd dat ik snel voor deze club mag gaan spelen”, zegt Merino, die afgelopen zomer nog met Spanje Onder-19 Europees kampioen werd.


Bezig met laden …