voetbalzone

Borussia Dortmund hapert opnieuw en verliest zicht op subtop

Erik van Dam14 mrt 2015, 19:19
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2015, 19:19
Advertentie

De grote opleving van Borussia Dortmund is weer ten einde. In februari won het vier van zijn vijf competitiewedstrijden en zette het flinke stappen omhoog op de ranglijst in Duitsland. Langzaam maar zeker kwam de subtop alweer in het vizier van Jürgen Klopp en de zijnen, maar nu maakt men toch weer pas op de plaats. Na de 0-0 van vorige week bij Hamburger SV bleef men ook zaterdag steken op een doelpuntloos gelijkspel. Dit keer gebeurde dat op eigen veld, tegen 1.FC Köln.

voetbalzone

De machine die vorige maand afrekende met SC Freiburg, FSV Mainz 05, VfB Stuttgart en Schalke 04 en daarbij steeds minstens driemaal scoorde, werd vorige week al tot stilstand gebracht. Nu moest men weer genoegen nemen met slechts een punt. Gezien de situatie voor de winterstop is dat geen ramp, maar men zal toch nog stiekem hopen aansluiting te vinden bij de eerste zes. Marco Reus werd zaterdag echter in toom gehouden en ook Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang en (invaller) Ciro Immobile hadden hun dag niet.

De eerste kans was voor Neven Subotic, die over het Keulse doel kopte. Daarna nam Köln het heft in handen en moest Roman Weidenfeller er twee keer aan te pas komen. Pas na een uur kwam Dortmund weer in het stuk voor. Reus, goed voor vier goals in zijn laatste vijf competitiewedstrijden probeerde Timo Horn te verschalken met een laag schot, maar de doelman redde uitstekend. Het Signal Iduna Park hoopte vurig op een goal, maar werd niet bediend. Niet alles gaat vanzelf voor die Schwarz-Gelben, die komende woensdag hopen in Europa te blijven. Dan moet er thuis een 2-1 achterstand tegen Juventus worden weggepoetst.

Bezig met laden …