voetbalzone

Borussia Dortmund komt snelste Bundesliga-goal ooit niet te boven

Daniel Cabot Kerkdijk23 aug 2014, 20:25
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2014, 20:25
Advertentie

De krachtmeting tussen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen zal voorlopig de annalen ingaan als het duel waarin het snelste doelpunt ooit in de historie van de Bundesliga werd gemaakt. Karim Bellarabi werkte het leer zaterdag al na negen seconden achter Mitchell Langerak en ontnam het gedeelde record van Giovane Elber en Ulf Kirsten, die beiden na elf seconden trefzeker waren geweest. Borussia Dortmund slaagde er niet in om terug te komen na de razendsnelle tegentreffer, kreeg nog een goal tegen en start het nieuwe Bundesliga-seizoen zodoende met een nederlaag: 0-2.

voetbalzone

Jürgen Klopp keek radeloos toe hoe zijn team in de negen seconden na de aftrap geen antwoord had op de aanval van Bayer. Via Hakan Calhanoglu, Heung-Min Son en Sebastian Boenisch kwam het leer terecht bij Bellarabi, die attenter was dan Matthias Ginter en Langerak passeerde: 0-1. Dat was tevens de verdiende ruststand in Dortmund. De ploeg van Roger Schmidt zette goed druk en daarmee creëerde men problemen bij die Borussen.

Na de onderbreking leunde Bayer op de voordelige marge en ging de ploeg van Klopp nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Grote kansen voor de thuisploeg bleven echter uit, mede omdat de defensie van Bayer geen steek liet vallen. Ook in de slotfase slaagde BVB er niet meer in om een gelijkmaker te forceren en bepaalde Stefan Kiessling uiteindelijk diep in blessuretijd de eindstand. Het merendeel van de dik tachtigduizend toeschouwers verliet teleurgesteld het Signal Iduna Park.


Bezig met laden …