Borussia Dortmund maakt einde aan zwakke reeks

Daniel Cabot Kerkdijk16 okt 2015, 22:34
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2015, 22:34

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond een belangrijke zege geboekt. Thomas Tuchel zegevierde met 0-2 over zijn voormalig werkgever FSV Mainz 05. Pierre-Emerick Aubameyang kwam voor het eerst dit competitieseizoen niet tot scoren: de treffers kwamen op naam van Marco Reus en Henrikh Mkhitaryan. Zodoende komt er een einde aan een reeks van drie Bundesligaduels zonder winst voor die Borussen, die nu op vier punten van Bayern München staan, met één wedstrijd meer.

De thuisploeg van Martin Schmidt maakte in de eerste helft niet altijd een zekere indruk in defensief opzicht en daar wist Borussia Dortmund van te profiteren. In de achttiende minuut was het raak: een pass van Niko Bungert mislukte, waarna Mkhitaryan de bal bij Aubameyang bezorgde. De aanvaller zag Reus niet over het hoofd: Loris Karius kon de inzet van de vrijstaande Duits international niet keren.

Vlak na rust kreeg de ploeg van Tuchel een uitgelezen kans op de 0-2. Na een duel tussen Bungert en Aubameyang speelde eerstgenoemde de bal, maar de arbiter oordeelde anders en wees naar de stip. Een dubbelslag van Reus bleef uit: de aanvaller koos voor de linkerhoek en dat gold ook voor Karius, die de elfmetertrap zodoende kon stoppen.

Borussia Dortmund liet lange tijd na om de wedstrijd in het slot te gooien: de ploeg van Tuchel had uitzicht op een tweede doelpunt, maar kreeg de bal maar niet achter Karius. Acht minuten voor tijd was het zover, en weer ging er een fout van Mainz vooraf aan het doelpunt. Daniel Brosinski verspeelde de bal aan Aubameyang, die de meegelopen Mkhitaryan bediende: 0-2. Dat was tevens het laatste wapenfeit.